Mi viszi előre az életedet?

Kedves olvasó, aki most itt vagy!

Hogy érzed magad? Minden rendben van veled? Gondtalan, boldog és felszabadult az életed?

Vagy…

Minden nap gyomorgörccsel ébredsz, mert ébredéskor rád telepednek a megoldatlan problémák.

Mert nem találod a kiutat, kilátástalannak tűnik az életed, lassan összecsapnak a fejed felett a hullámok?

Olvasd el a cikket és megtudod mit tettem én, hogy jutottam túl ezen az élet érzésen….

börtönben

Continue reading “Mi viszi előre az életedet?”

Ne rohanj a szakadék felé!

Olvasd a folytatást és megtudod “Mit akar a betegség“.

Mert mit is mond az egó? Azt, hogy félj, ha nincs elég pénzed. Félj, ha az őszinteségedért nem fogadnak el. Félj, ha kiállsz magadért és egyedül maradsz. Félj, hogy elveszíted a munkádat még ha utálod is. Félj, hogy nem kapsz szeretetet, elfogadást.

Lehetne még sorolni, mert félelmeink és aggodalmaink tárháza kimeríthetetlen, pedig a legtöbb csak egy gondolat amit az ego kreált, hogy uralkodhasson rajtunk. Azonban ezek a gondolatok képesek átvenni a hatalmat és folyamatosan stressz alatt tartani a testünket. Az ego hangja elnyomja a lélek súgását, nem halljuk a navigációt és a kamionunk eltéved. A félelemből meghozott döntések általában nem vezetnek jó megoldáshoz.

életút szakadék
életút szakadék

Continue reading “Ne rohanj a szakadék felé!”

Mit akar a betegség?

Tehát, miért is kell baráti figyelmeztetésként értelmezni a betegséget, vagy bármilyen testi tünetet?

Képzeljük el, hogy a Testünk egy kamion. A kamionnak van egy tulajdonosa ami a bennünk létező örök életű bölcs Szellem. Tud rólunk mindent. Azt is, hogy honnan jöttünk, és hogy hova tartunk, mit vállaltunk be leszületésünk előtt teljesítendő feladatként, vagyis mi a kamion célállomása.

Ennek a célnak a megvalósításához van szükségünk ebben a földi, anyagi világban a testünkre, a kamionra, mert csak általa juthatunk hozzá azokhoz a tapasztalatokhoz,

kamion test
kamion test

Continue reading “Mit akar a betegség?”

Nem élhetünk önmagunk ellen.

A megfelelési kényszerrel egy időben tudattalanul megjelenik az életünkben a Félelem. Melynek elkerülése érdekében elnyomjuk saját belső késztetéseinket és elfogadjuk a szülő, nevelő által meghatározott utat. Elkezdjük elfojtani a saját belső késztetéseinket és az elvárásoknak megfelelni. Vagyis jobban szeretni a másik embert önmagunknál.

Ez az út, – amennyiben a szülő erre nem tudatos, – egyre távolabb sodorja a gyereket élete során attól a feladattól ami az ő személyes sorsfeladata lenne. Continue reading “Nem élhetünk önmagunk ellen.”

A megfelelés kényszere…

Az előző bejegyzés végén ott tartottunk, hogy miért is vagyunk betegek? A válasz :” Azért, hogy boldogok lehessünk”.

Ezt a – bizarrnak tűnő – kijelentést egy kicsit mélyebb megközelítésből kell vizsgálnunk.

Arról volt szó, hogy leszületésünk előtt megtervezzük a földi életünk alatt elvégzendő feladatainkat, amelyek megtapasztalása által biztosítjuk a fejlődésünket a tudatosodás útján, mely a sorsunk beteljesedéséhez vezető út. Ezzel a meghatározott tervvel érkezünk. Continue reading “A megfelelés kényszere…”

Miért nem vagyunk boldogok?

Mindannyian tudjuk már amikor megszületünk, hogy mit szeretnénk átélni minden egyes pillanatban ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és boldogok legyünk földi életünk során.

Mert – mint tudjuk -, ez az életünk legfőbb célja, a Boldogság. Boldognak pedig akkor érezzük magunkat, ha a szeretet, nagyrabecsülés és bőség érzését tapasztaljuk folyamatosan az életünk minden területén. Ennek a megvalósításán kellene dolgoznunk egész földi életünkben. Ezért születtünk meg ide, hogy ezt megtanuljuk. Continue reading “Miért nem vagyunk boldogok?”

Életküldetés

A spirituális elméletek szerint örökkévaló bölcs és szabad szellemek vagyunk. Az univerzum energiájának és ezáltal az isteni szeretet energiájának része, amely anyaggá – fizikai testté – sűrűsödve leszületett ebbe a Földi létbe, hogy megtapasztalja azokat a tanulnivalókat amelyeket csak itt ezen a Föld nevű tanuló bolygón a három dimenziós világban élhet meg.

A szellem az általa vezérelt lélek által kerül kapcsolatba azzal a testtel amelyet leszületése előtt kiválaszt magának. Természetesen ez a kiválasztás sem a véletlen műve,

életút, életfeladat
életfeladat amiért erre a bolygóra születünk

Continue reading “Életküldetés”