Ne rohanj a szakadék felé!

Olvasd a folytatást és megtudod “Mit akar a betegség“.

Mert mit is mond az egó? Azt, hogy félj, ha nincs elég pénzed. Félj, ha az őszinteségedért nem fogadnak el. Félj, ha kiállsz magadért és egyedül maradsz. Félj, hogy elveszíted a munkádat még ha utálod is. Félj, hogy nem kapsz szeretetet, elfogadást.

Lehetne még sorolni, mert félelmeink és aggodalmaink tárháza kimeríthetetlen, pedig a legtöbb csak egy gondolat amit az ego kreált, hogy uralkodhasson rajtunk. Azonban ezek a gondolatok képesek átvenni a hatalmat és folyamatosan stressz alatt tartani a testünket. Az ego hangja elnyomja a lélek súgását, nem halljuk a navigációt és a kamionunk eltéved. A félelemből meghozott döntések általában nem vezetnek jó megoldáshoz.

életút szakadék
életút szakadék

További szorongást gerjesztenek, a test állapota romlik. Ilyenkor érkezik a figyelmeztetés. Kapunk az úton egy defektet, hogy megálljunk és észre vegyük, hogy arra nem mehetünk tovább. Ez jelenik meg a testünkben fájdalomérzés, vagy betegségként. Meg kell keresnünk mi okozta és vissza kell fordulni arról az útról ahol ez megtörtént. Mert ha nem foglalkozunk vele, azt gondoljuk elég kicserélni a kereket, vagyis megszüntetni a tünetet, akkor előfordulhat, hogy azon az úton haladva hamarosan egy szakadék vár.

Ilyenkor sokat segíthet, ha képesek vagyunk elcsendesedve magunkba nézni és újra meghallani a lelkünk hangját. Kapcsoljuk be újra a navigációt és térjünk vissza a helyes útra.

Ő majd útbaigazít és megérted, hogy a fájdalom, a betegség érted van, jó barát. Terel, ha hagyod és figyelsz rá.

Amikor a görcsös akarással, kényszerekkel odáig jutunk, hogy a testünk már nem engedelmeskedik, el kell gondolkoznunk azon, hogy miért is tesszük ezt magunkkal. Miért válunk önmagunk ellenségévé? Miért nem tesszük azt amit szívesen, örömmel, felszabadultan, kellemes érzésekkel tudunk megtenni? Miért vagyunk gyávák ahhoz, hogy szeressük magunkat azzal, hogy a jót választjuk?

Tudunk-e sírni, üvölteni azért, hogy megkapjuk amit valóban a lelkünkből fakadóan szeretnénk? Ahogy az újszülött gyermek képes követelni magának az ő tudatossági szintjén az életet a jólétet jelentő alapvető szükségleteket.

Vagy visszatart az ego sugallta ésszerűség, gátlás, szégyen, teljesítmény kényszer, megfelelési vágy és a félelem uralta ördögi körforgás.

Jöjjön inkább a betegség…  ?

Sokunknak fogalma sincs arról, hogy mennyire nem képes szeretni önmagát. Akkor hogyan tudunk jól szeretni másokat?

Várlak szeretettel a Medi-Hol Boldogság műhelyben, ha szeretnéd jobban szeretni önmagad.

MERT SZERETNI ÉR!

Friss információkért és az Ajándék e-könyvemért iratkozz fel a hírlevelemre!

feliratkozás

Bejelentkezés egyéni terápiára rövid probléma leírással az info@medihol.hu e-mail címen

Szeretettel várlak. 

Némedy-Nyul Marianna Cecília                                                                        Párkapcsolati coach Életgyógyász