Nem élhetünk önmagunk ellen.

A megfelelési kényszerrel egy időben tudattalanul megjelenik az életünkben a Félelem. Melynek elkerülése érdekében elnyomjuk saját belső késztetéseinket és elfogadjuk a szülő, nevelő által meghatározott utat. Elkezdjük elfojtani a saját belső késztetéseinket és az elvárásoknak megfelelni. Vagyis jobban szeretni a másik embert önmagunknál.

Ez az út, – amennyiben a szülő erre nem tudatos, – egyre távolabb sodorja a gyereket élete során attól a feladattól ami az ő személyes sorsfeladata lenne.

Egyre több feszültség, kényszermegoldás, stressz kíséri majd. Mert nem élhetünk önmagunk ellen, semmiféle jó szándékú előírás, minta, szülői, társadalmi vagy akár a saját magunkkal szemben támasztott téves elvárások alapján sem.

A megérzéseink, melyekre hallgatnunk kellene, mindig megsúgják ha nem a megfelelő irányba tartunk. Ezeket azonban nem vagyunk hajlandóak figyelembe venni, mert legtöbbször a hatásukra – az egó-s elképzeléseinkkel – ellentétes döntésre kényszerülnénk. Úgy gondoljuk, a logikus gondolataink sokkal jobb irányt mutatnak.

Aztán egyszer csak jönnek a jelek. Mert nem halljuk a súgást, a lelkünk egyre intenzívebb figyelmeztetéseket küld, hogy a helyes irányba tereljen minket. Igyekszik rámutatni a fájdalommal, a fizikai elváltozásokkal arra, hogy az életünk melyik területén van szükség a változásra, változtatásra. Üzen nekünk a betegséggel. Segít, hogy észrevegyük: nem jó felé haladunk.

A lélek hangja mindig a legbölcsebb tanácsot igyekszik eljuttatni az elméhez, kérdés csak az, hogy az egó ezt mennyire hagyja. Tudnunk kell, hogy a lélek hangja sokszor 180 fokos fordulatra sarkallna minket a szépen megtervezett elképzeléseink ellenére. Mégis az a helyes út, bármennyire ésszerűtlennek, kivitelezhetetlennek, fájdalmasnak tűnik is.

Előbb vagy később, de változtatnunk kell. Ezt jelzi a betegség. Ha barátként tekintünk rá, útjelzőként, akkor képes minket a boldogság útjára terelni.   Ez a válasz: EZÉRT VAGYUNK BETEGEK.

A megoldás két szóban rejlik: ÖNSZERETET, ÖNISMERET

A következő bejegyzés erről szól majd.

Valamint….

Tudjuk-e, hogy mi hiányzik?

Folytasd az olvasást a Nem születtél áldozatnak című bejegyzéssel.

Friss információkért az ajándék e-könyvemért és a kedvezmény kuponért iratkozz fel a hírlevelemre most!

feliratkozás

Bejelentkezés rövid probléma leírással az info@medihol.hu e-mail címen

Szeretettel várlak. 

Némedy-Nyul Marianna Cecília                                                                          Életgyógyász-Párkapcsolati coach