Induljunk a “kályhától”…, haladjon az “Életkerék”!

 

Van úgy, hogy fogalmunk sincs mi bajunk van, csak éppen szét akarunk robbanni a bennünk feszülő indulattól. Nem értjük honnan jött, és mit akar tőlünk. Te is voltál már így? Vagy talán épp most is hasonlót érzel? Mit szoktál kezdeni ezzel az érzéssel? Megvárod az első embert aki szembe jön veled és ráborítasz mindent csak azért, hogy megkönnyebbülj?

Bizony nagyon sokan tesszük ezt, ha nem fordítjuk a figyelmünket a saját érzéseinkre, csak a belső nyomástól, a fizikai rossz érzéstől szeretnénk mielőbb szabadulni.

Miért van ez?

gondolattaid teremtik az életedet

Az Életed Szekerét az évek során megpakoltad sok mindennel. Van munkád, családod, párkapcsolatod, barátok, a külvilág, a többi ember, akivel általában kapcsolatba kerülsz, az anyagi természetű feladatok, a tested egészségének megőrzése, szabadidő, stb. A szekeret lehet, hogy egyedül húzod, jó esetben van egy ideálisnak vélt társad aki melletted ugyanúgy húzza az igát.

Ahhoz, hogy az említett területeket működtesd, rendelkezel egy adott mennyiségű életenergiával. Ahogy mindannyiunknak. Az életet csak energiák áramoltatásával, cseréjével és harmonikus működtetésével tudjuk fenntartani. Minden egyes élet terület működtetése igényel bizonyos mennyiségű energiát.

Ez az energia az üzemanyaga a működésünknek, ez hajtja előre az életet.

Most töltsd le kérlek az ÉLETKEREKET!

Az ÉLETKERÉK a legfontosabb életterületeket tartalmazza. Arra kérlek, néhány percre gondolkodj el azon, hogy a saját életed különböző területeire mennyi energiát szentelsz átlagosan a napi tevékenységeid során. Ha most nem tudod hogyan is ítéld ezt meg, akkor gondolj erre: ahol a figyelem, ott az energia.

Gondold át, melyiknek mennyi figyelmet adsz! Mi a fontossági sorrend?

Majd jelöld be a 10-es skálán az általad reálisnak gondolt értéket, majd kösd össze egyetlen vonallal a bejelölt értékeidet.

Ez az a Kerék, amelyen gördülékenyen és zökkenőmentesen halad az életed szekere, amennyiben minden élet területet a megfelelő mennyiségű energiával, vagyis figyelemmel működtetsz.

Amennyiben így van, akkor a skálán bejelölt értékek összekötésekor egy viszonylag szabályos kört fogsz látni. Ebben az esetben fogadd őszinte Gratulációmat!

Tartok tőle azonban, hogy a legtöbbünknek ez az összekötött vonal inkább hasonlít egy krumplira, vagy valami amorf alakzatra. Életünk”szekerét” ilyen keréken csak nagyon nagy erőfeszítés árán tudjuk vonszolni, vagy teljesen megreked, és egyáltalán nem halad.

Ha netán ilyen szabályosnak egyáltalán nem mondható alakú vonalat alkottál, akkor nagyon szépen kirajzolódott előtted az, hogy melyik az életednek az a területe ahonnan hiányzik az energia. Hiányzik a figyelem.

Az ilyen energia hiányos élet területek okozzák azt a feszültséget, amit nem tudsz beazonosítani, mert nem figyelsz befelé. Nem figyelsz az érzésre ami akkor keletkezik benned amikor egy-egy ilyen elhanyagolt élet területtel kapcsolatban megjelenik benned a tudattalan lelkiismeret furdalás.

A fontossági sorrendet TE határozod meg, a legjobb tudásod és a legőszintébb jó szándékod útmutatási alapján.

Eszerint éled a napjaidat, remélve azt, hogy nap mint nap a legjobb döntéseket hozod meg, ahhoz képest amit önmagadtól elvársz, vagy amiről azt gondolod, hogy a környezeted, a számodra fontos emberek elvárnak tőled.

Bizonyos idő elteltével aztán elkezded kellemetlenül érezni magad, mert valami azt súgja, – amit talán meg sem akarsz hallani -, hogy nincs minden rendben az életedben. Csak az érzés van ott, néha gombóc van a torkodban, mert kimondanál valamit, de nem mered. Néha összerándul a gyomrod egy-egy gondolattól, mert az erőfeszítéseid ellenére nem úgy alakulnak a dolgaid ahogy szeretnéd. A benned lévő feszültség miatt már a pároddal, a gyerekekkel is ingerült és türelmetlen vagy, és magad sem érted, hogy miért.

Természetesen ilyenkor mindig vannak jól bevált kifogások. A kollégák, vagy a főnök, az alkalmazottak, vagy az üzlettárs, a női nehéz napok, az időjárás változás, a forgalmi dugó, stb., és még sorolhatnám.

Azonban egy dolog nem jut az eszedbe. Az, hogy a feszültség nem odakint van a városi forgalomban, meg az emberekben akik körülvesznek, hanem benned. A környezeted viszont nagyon gyorsan átveszi ezeket a negatív energiákat tőled, és ők is a feszültség tüneteit fogják produkálni feléd. Ezért aztán könnyű azt gondolni, hogy mindennek valami külső rossz hatás az oka. 

Mit teszünk ilyenkor első felindulásból? Leszidjuk a gyerekeket, zsörtölődünk a párunkkal, mondjuk a szitkozódó szavakat a beállt forgalomban, még inkább fokozva az amúgy is tomboló feszültséget.

Rendben, de mégis mi lenne a megoldás?

Megint ugyanaz amit az előző cikkben is olvashattál.

Keresd meg önmagadban, hogy honnan ered a benned tomboló feszültség gyökere!

Nagy valószínűséggel egy önmagad elől régóta rejtegetett ki nem mondott sérelem, bántás, egy rosszul meghozott döntés miatti önmarcangolás, a munkahelyi alacsony teljesítmény miatti aggódás, a párkapcsolat megoldatlan problémái, az anyagi gondok… régi sérelmek, stb.

Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy ezeket, vagy a hasonló frusztrációt okozó gondolatokat nem tudatosítjuk magunkban egészen addig, amíg azok valós, érzékelhető problémaként meg nem jelennek a mindennapjainkban.

És most jön a svédcsavar.

A számodra kellemetlen érzéseket olyan gondolatok okozzák, amik benned születtek meg, valami belső megélés alapján.

Az is lehet, hogy a pillanatnyi valósághoz nem sok köze van egyik másik félelemnek, mégis a belső bizonytalanságunk miatt a saját valóságunkként éljük meg.

Ezeknek a gondolatoknak adunk figyelmet, energiát.

Ami azonban a legrosszabb, hogy ezzel pontosan ezeket a körülményeket fogjuk viszontlátni a valóságunkban is.

Hát ezért kell, de legalábbis érdemes elsősorban önmagunkra helyezni  a figyelmünk fókuszát. Ha szeretnénk megtudni mi is a pillanatnyi feszültségünk oka. 

Ez mindig belőlünk ered. Előfordulhat, hogy életünk egy korábbi szakaszában rögzült valami a tudatalattinkban, ami bizonyos külső körülmények, emberi viselkedés hatására aktiválja bennünk az eredeti fájdalmat, félelmet, aggódást, szorongást kiváltó érzést.

A következő írásomban az egyes élet területeken nagy általánosságban megjelenő, problémákat kiváltó, tudatos vagy tudattalan okokról írok, hogy segítségedre legyek a felismerésben.

Kívánok neked bátor befelé tekintést, és ha nem sikerül feltárnod önmagad mélységeit egyedül, akkor keress meg és szívesen kísérlek a befelé vezető úton. Együtt könnyebb.

Várlak a Medi-Hol Boldogságműhelyben.

Egy rövid probléma leírással ITT tudsz elérni és időpontot kérni.

MERT SZERETNI ÉR! Önmagadat is ! 🙂

Annak érdekében, hogy írásaim első kézből eljussanak hozzád, kérlek iratkozz fel a Hírlevelemre, és egy párkapcsolatot támogató e-könyvet küldök neked ajándékba.

hírlevél feliratkozás