Ha Férfi vagy, kövesd a nőt!

Számtalan párkapcsolat jut a szakadék szélére azért, mert a nők korábban felébrednek. Felébrednek egy több évezredes álomból, amit a társadalom azért rakott rájuk, mert férfi uralmat akart megvalósítani és fenntartani. Az “erősebb nem” képviselői a történelem során egyszer csak úgy gondolták, hogy belekapaszkodhatnak abba az álságos koncepcióba, miszerint a nő az eredendő bűn okozója. Ezért a nőnek bűnhődnie kell, és szolgálni a férfit.

együtt könnyebb

Continue reading “Ha Férfi vagy, kövesd a nőt!”

Ne dobd a kukába azt ami még javítható…!

Az évek múlásával egyre nagyobb számban tapasztalható a párkapcsolatok felbomlása. Már nem számít az együtt eltöltött idő, nem számítanak a közös gyermekek, nem számít, hogy a másik embernek mennyire okozunk fájdalmat. Egy dolog kerül előtérbe: a rosszul értelmezett személyes szabadság megélése. Kitörni abból a visszahúzó közegből ahol elvárásoknak kell megfelelni és kötelességek sora teherként nehezedik ránk.

veszekedés a párkapcsolatban

Continue reading “Ne dobd a kukába azt ami még javítható…!”

Szeretetnyelvek

Mitől lesz harmonikusan működő hosszú távon is egy párkapcsolat?

Természetesen attól, ha mindketten kellemesen, szorongástól és félelmektől mentesen élhetik a saját életüket. Ez azt jelenti, hogy miközben egymás igényeire is figyelnek, mégis a saját belső késztetésiket élik a legnagyobb szabadságban. 

Hogyan tudjuk biztosítani párunk számára, hogy úgy érezze mindent megkap amit szeretne egy kapcsolatban megélni.

boldog párkapcsolat
boldog párkapcsolat

Continue reading “Szeretetnyelvek”

A Közös célok karbantartása

Szükséges és feltétlenül érdemes megfogalmazni a közösen elérendő célokat. Ezek az idő múlásával ugyan átalakulhatnak, változhatnak, azonban a legfontosabb, hogy karbantartsátok őket.

Ez alatt azt értem, hogy rendszeresen át kell beszélni, hogy mindkettőtök számára egyformán fontos-e még a közösen kitűzött cél, vagy szeretnétek változtatni esetleg újat kitűzni helyette.

célok karbantartása
új célok a párkapcsolatban

Continue reading “A Közös célok karbantartása”

Ne téveszd szem elől a célt!

Milyen céljai lehetnek két embernek akik a közös életet választották?

1. Mindenképpen kell lennie közös céloknak

Ezek a már említett, általánosan megfogalmazott hosszú távú harmonikus kapcsolaton kívül olyan elemeket is kell, hogy tartalmazzanak, melyek kettőtök közös munkájának, egybevágó érdeklődési körének, elképzeléseinek a tárgyiasult eredménye.

egyéni és küzüs célok
célok a párkapcsolatban

Continue reading “Ne téveszd szem elől a célt!”