A Közös célok karbantartása

Szükséges és feltétlenül érdemes megfogalmazni a közösen elérendő célokat. Ezek az idő múlásával ugyan átalakulhatnak, változhatnak, azonban a legfontosabb, hogy karbantartsátok őket.

Ez alatt azt értem, hogy rendszeresen át kell beszélni, hogy mindkettőtök számára egyformán fontos-e még a közösen kitűzött cél, vagy szeretnétek változtatni esetleg újat kitűzni helyette.

célok karbantartása
új célok a párkapcsolatban

Csak zárójelben jegyzem meg: semmi nincs kőbe vésve, az élet a változásról szól.

A nyugodt életvitel fontos része a rugalmasság és a változás lehetőségének elfogadása.

Például gondolj egy olyan helyzetre amikor valamelyik fél részéről megváltozik bizonyos dolgok fontossági sorrendje.

Például férfiként megtörténhet veled, hogy a párod biológiai órája már nagyon ketyeg, egyre erősebb vágyat érez a gyermek vállalás iránt. A meglévő lakásotok azonban kényelmetlen lenne, ha növekedne a család.

Így a párod felveti, hogy azt a korábban közösen kitűzött célt, miszerint egy új személyautót vásároltok a közel jövőben, szeretné módosítani egy nagyobb lakás megvásárlására.

Így az új autó vásárlása helyett egy baba és egy új lakás kerülne képbe.

Egy férfinak ez biztosan nem kicsi dilemmát okozhat, ha már nagyon szeretne végre egy vadiúj járgányban ülni és még eszébe sem jutott a baba projekt.

A folytatást itt olvasd el: Megértés

Az előző részt megtalálod itt: Ne téveszd szem elől a célt!

Szeretettel és segítő támogatással várlak a Párkapcsolati coachingon vagy Egyéni tanácsadáson.  Rövid probléma leírással jelentkezz be az info@medihol.hu e-mail címen.

MERT SZERETNI ÉR!

Ajándék e-könyvemért és a Kedvezmény Kuponért iratkozz fel a hírlevelemre most!

hírleválfeliratkozás

Némedy-Nyul Marianna Cecília