Ha kevés az energiád…

A teljesség igényével élni azt jelenti, hogy rend van bennünk és körülöttünk is. Rend a fejben, rend a szívben, az érzelmekben. Ezáltal lesz rend az egész testünkben, az egészségünkben is. Ha saját magunkkal rendben vagyunk, képesek leszünk elég figyelmet szentelni a külső környezetünkben való rendrakásra is.

béke és rend a lelke mindennek

 

Elsősorban a közvetlen emberi kapcsolatainkban kell rendet teremteni, kitartóan és megfelelően ápolni, mert ők vannak ránk elsődlegesen hatással a mindennapok során. Aki párkapcsolatban él, annak a legfontosabb emberi kapcsolatát ez jelenti. A társával való pozitív, vagy negatív élethelyzetek megélése hatással van az élet többi területére. Ha a párkapcsolat rosszul működik, kimondva vagy kimondatlanul okoz olyan belső feszültséget, ami nagy mennyiségű energiát von el a többi élet területtől. Nem tudunk figyelni a munkánkra, nincs türelem a gyerekekhez. Távolságot generál az egyéb kapcsolatainkkal is, mert nem szeretnénk, ha kiderülne a baj. A szüleink előtt, ha titkoljuk, vagy letagadjuk, esetleg hazugsággal leplezzük, emiatt bűntudatot érzünk, ami folyamatosan emészti az energiát. Ha nem titkoljuk akkor az esetleges megoldási javaslataikat, vagy kéretlen tanácsaikat hallgatva kell önuralmat gyakorolni, ami szintén belső feszültséghez vezet. Senki nem tudhatja mi a jó megoldás a másik ember számára.

Az egészségünkre is rendkívül károsan hat egy megoldatlan válsághelyzet. Ezért érdemes folyamatosan karbantartani a párkapcsolatot. Erre vannak különféle, szakemberek által kidolgozott, bevált módszerek, amennyiben saját forrásból nem találjuk a megoldást. Ilyen módszerekkel találkozhat aki részt vesz egy párkapcsolati tréningen itt a Medi-Hol Boldogság műhelyben. Sok bajban lévő párnak segített már meglátni a fényt az alagút végén ez a kapcsolatjavító technika. Logikai  elemekből felépített lépcsőn vezeti egyre feljebb azokat, akik a mélységekből újra felemelkednének, és vállalják az ezzel járó munkát. A harcra fordított energiával újat is lehet építeni, ez csak választás kérdése.

Egy sikeresen és harmonikusan működő párkapcsolatban tudnak megszületni a valódi közös teremtések és a valódi boldogságban felnövő gyermekek. Elsősorban önmagunkért, de értük is szükséges kiemelten kezelni ezt az életterületet.

A boldog, harmonikus párkapcsolat jelentheti az ugródeszkát mindkét embernek egy sikeres egyéni élethez is. Mert a kapcsolatban élők is csak akkor élhetnek teljes életet, ha a saját belső késztetésüket szabadon megvalósítva, egyéniségként kiteljesednek. Ebben van a leginkább szükség a párunk szeretetteljes támogatására.

Az egyetértésben meghozott döntések pozitív energiákkal töltenek fel mindenkit, ami óriási hajtóerő az élet más funkcióinak a betöltéséhez. A párunk szeretete feltölti az energia tankjainkat és sokkal szebb lesz tőle a világ. A boldogság amit ilyenkor érzünk felfényesíti a másokkal való kapcsolatainkat is. Vidámság és türelem, megértés és elfogadás jár a nyomában. Nem kényszerítjük önmagunkat kellemetlen viselkedésre, vagy rossz érzést keltő döntésekre. Rendben lesznek az egyéb családi kapcsolataink is, már nem viszi el az energiánkat a megoldatlan probléma, és a hozzá tartozó kellemetlen élethelyzetek gyerekekkel, szülőkkel, kollégákkal, barátokkal. Így ezek a kapcsolataink is automatikusan jobbá válnak, mert sokkal több odafigyeléssel tudunk feléjük fordulni. Ráadásul a rossz párkapcsolatból eredő negatív gondolatok és érzések az energiák szintjén megérintenek mindenkit, akivel kapcsolatba kerülünk. Így tudattalanul is távolságtartásra késztetjük őket.

Amikor eljutottunk oda, hogy önmagunkkal is és a közelebbi és távolabbi emberi kapcsolatainkkal is harmóniában tudunk működni, akkor számba vehetjük azt, hogy mi a helyzet a bennünket körülvevő világgal.

Van-e rend az otthonunkban, a kertünkben, a házunk előtt. Akinek zűrzavar uralkodik a fejében, mert nem tudja kezelni az előzőekben említett élet területeit, nagy valószínűséggel kevés energiája marad arra, hogy a környezetét rendben tartsa. Ez lesz a legutolsó a fontossági sorrendben. Megteszi kötelességből azt, ami a saját igényszintjéhez mérten még szükséges ahhoz, hogy ne érezze túl rosszul magát. Ennél többre azonban már nem marad energiája. Mert hiányzik a tevékenység nyújtotta öröm. Mert gondolatban egészen máshol járunk ilyenkor, és zombiként végezzük a feladatainkat. Ezért igaz az a mondás, hogy “ahogy kint, úgy bent”. Akinek hosszabb időn át rendetlenséget tapasztalunk a környezetében, annak biztosan nincsenek a megfelelő helyen a gondolatai sem. Ebből pedig egyértelműen következik az, hogy a tágabb fizikai környezetének sem szentel elég figyelmet.

Aki nem tud, vagy nem akar energiát tenni abba, hogy rendezze az alapvető érzelmi kapcsolatait, előfordulhat, hogy menekülési útvonalként a teljes kifelé fordulást választja. A szükségesnél több figyelmet szentel a médiának, újságot olvas, TV-t néz, politizál, extrém sportot űz. Esetleg egész nap a munkahelyen tölti el az idejét, hogy ne is kelljen az otthoni idegesítő helyzetben lennie és a párja szemrehányásait hallgatnia. Vagy a gyerekek kérdéseit, ricsajozását, ami nem más mint a figyelem és szeretet igény kifejezése. Minden idegesítővé válik, mert a rossz érzések elrabolják az energiát, azt a figyelmet, amit a családtagokkal való törődésre kellene fordítania. Ez a struccpolitika.

Könnyen előfordulhat, hogy az ilyen ember magas karriert, szakmai sikereket ér el, esetleg társadalmilag elismertté válik. Azonban a kapcsolati problémákból fakadó lelki béke hiánya miatt előbb-utóbb egyre rosszabbul fogja érezni magát, szerencsés esetben végül nyíltan, vagy csak önmagának bevallja és belátja, hogy ezektől valójában sosem lesz boldog.

Amennyiben valaki nem vesz tudomást a hosszú ideig elfojtott feszültségről, stresszről, azt a teste fogja figyelmeztetni betegségek formájában. Ez azonban egy korábbi bejegyzésnek a témája.

Társadalmi szinten is akkor tud bárki valóban hiteles és példamutató emberként tevékenykedni, ha a lelki stabilitást és érzelmi biztonságot adó kapcsolatait harmonikusan működteti. Így nem hat rá rombolóan a stressz, mert a napi zaklatott élet után hazatérhet a nyugalom szigetére feltöltődni testileg, lelkileg.

Szívesen tevékenykedik otthon, szépíti a környezetét. Képes elfogadni és nem ostorozni sem önmagát, sem másokat. Képes meglátni, átélni, szeretni és megóvni embertársait és a természet szépségeit. Nyugalomban, békében éli az életét, és a környezetének is ebből a békéből, felszabadult lelki állapotból begyűjtött pozitív energia töltetből képes adni.

Ennyi a dolgunk a világban. Így működtetni az éltető energiát.

Ha úgy érzed, hogy neked is kevés az energiád,várlak a Medi-Hol Boldogságműhelyben.

Egy rövid probléma leírással ITT tudsz elérni és időpontot kérni.

MERT SZERETNI ÉR! Önmagadat is ! 🙂

Annak érdekében, hogy írásaim első kézből eljussanak hozzád, kérlek iratkozz fel a Hírlevelemre, és egy párkapcsolatot támogató e-könyvet küldök neked ajándékba.

hírlevél feliratkozás