Szeretetnyelvek

Mitől lesz harmonikusan működő hosszú távon is egy párkapcsolat?

Természetesen attól, ha mindketten kellemesen, szorongástól és félelmektől mentesen élhetik a saját életüket. Ez azt jelenti, hogy miközben egymás igényeire is figyelnek, mégis a saját belső késztetésiket élik a legnagyobb szabadságban. 

Hogyan tudjuk biztosítani párunk számára, hogy úgy érezze mindent megkap amit szeretne egy kapcsolatban megélni.

boldog párkapcsolat
boldog párkapcsolat

Ahhoz, hogy ez kiderüljön az alábbi fontos dolgot kell megtanulnod:

Hogyan is kell figyelni, még inkább jól figyelni a társunkra.

A válasz egyszerű. Ismerd meg őt. Figyeld meg ahogy él és nézd egy harmadik fél szemszögéből. Felejtsd el, hogy ő a párod és leginkább azt, hogy szerinted milyennek kellene lennie. Csak figyeld. Azt amit naponta csinál, amit elmesél az emberi kapcsolatairól, a szüleivel, a munkájával, a szabadidejével kapcsolatban, hogy mi az ami kellemes élmény számára és mitől lesz rossz kedvű.  Amennyiben ezeket a megnyilvánulásait nem véleményezed azonnal és nem ítélkezel róla, olyan értékes információkhoz juthatsz melyek az ő valódi érzelmi igényeiről árulkodnak. Tudni fogod mi az ami boldoggá teszi és mi az ami bántja, bosszantja és menekül előle.

Itt van egy kis segítség, talán a te párodra is igaz:

“A férfiak főleg bizalomra, feltétlen elfogadásra, pozitív megítélésre, csodálatra, helyeslésre és bátorításra vágynak. A nők elsősorban gondoskodást, megértést, tiszteletet, hűséget, elismerést és megnyugtatást kérnek társuktól. A feladat attól nehéz, hogy ki tudjuk-e találni, a szeretet milyen megnyilvánulására áhítozik éppen a társunk.” (John Gray)

A társas kapcsolatok lényege, hogy ezekből a szükségletekből felismerjük azt amelyek leginkább jellemzőek a párunkra, és igyekezzünk számára a megfelelő időben ezt biztosítani.

Ha tudunk egymás szeretet nyelvén beszélni, a párunk mindig azt fogja kapni tőlünk amitől a legjobban érzi magát mellettünk.

Az öt szeretetnyelvről bővebben itt olvashatsz:

“Az öt szeretetnyelv (Five Love Languages) egy pár- és pszichoterápiai fogalom, amelyet Gary Chapman amerikai keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó alkotott meg 1992-ben.”

 Forrás:    /wikipédia/

Sok sikert kívánok a szeretet nyelvek megismeréséhez és a boldog párkapcsolat megvalósításához.

MERT SZERETNI ÉR!

Amennyiben mégsem megy ilyen egyszerűen, vagy úgy érzed már mindent megpróbáltál de semmi sem segít, kérlek írd meg nekem e-mailben itt  : info@medihol.hu vagy jelentkezz skype konzultációra.

Ha tetszett a bejegyzés, ne maradj le a következőről sem. Iratkozz fel a hírlevelemre és ajándékba küldök neked egy E-könyvet, mely nem csak a párkapcsolati problémákra, hanem minden emberi kapcsolat rendezésére hasznos információt nyújt számodra. Bónusz ajándékként Kedvezmény Kupont is küldök, melyet az első találkozásunkkor használhatsz fel. Iratkozz fel MOST!

hírlevél feliratkozás
hírlevél feliratkozás