Tedd azt amit tenned kell!

Egy idézetet olvastam, melyben arra ösztönöz a szerző, hogy ne törődj azzal amit mások mondanak, te csak tedd azt amit tenned kell.

Na de mi az amit tennünk kell?

Valójában miért van az, hogy annyian várunk külső megerősítésre, vagy tanácsra az éppen aktuális problémánk megoldásában? Talán azért mert nem tudjuk mi az amit tennünk kell abban a helyzetben? Vagy csupán arról van szó, hogy a saját megoldásunkat nem akarjuk elfogadni? Mert fájna? Mert olyan következményekkel járna amit még nem lehet látni, vagy amit nem szívesen viselnénk el?

lélek hangja, gondolatok
lélek hangja, gondolatok, vélemények, problémák

Ezek azok az első gondolatból származó, félelmet keltő döntési lehetőségek melyek olyan irányba kényszerítenének ahol még nem jártunk. Nincs róla tapasztalatunk és általuk elveszítenénk a biztonság érzetünket. Így aztán elkezdünk gondolkodni, használni a megélt tapasztalataink alapján rendelkezésünkre álló információ halmazt.  Rakosgatjuk össze mint a puzzle-t. Ha a saját eszköztárunkban nem találjuk a megfelelő darabot, akkor megkeressük azt a személyt akinek elfogadjuk a véleményét és igazolja az elméletünket. Lassan összeállnak a darabok és megszületik egy olyan megoldás amire vágytunk. Ami nem kényelmetlen, amitől nem érezzük kellemetlenül magunkat, ami részben mások tapasztalataiból fakad.  Azonban tökéletesen megfelel arra, hogy az égető problémára látszat megoldást varázsoljon és igazolja azt a vágyunkat, hogy megmaradhatunk a már ismert kényelmes állapotunkban. Sőt, a környezetünk is boldog, mert nem változik semmi, nyugi van. (Lásd: A megfelelés kényszere )

Meddig tart egy látszat megoldás?

Az mindig a probléma nagyságától függ, hogy mennyi ideig hagyja eltakarni magát egy-egy látszat megoldással. Mégpedig azért bukkan elő, mert ugyanazokkal a sémákkal akartuk megoldani, mint amivel létrehoztuk őket. Nem akartuk meglátni, hogy valamit nem tettünk jól, ezért kerültünk a problémás helyzetbe. Nem akartunk teret adni annak a kényelmetlen érzésnek amely a változásra, egy másik megoldásra ösztönzött volna, ha hagyjuk.  Vagyis már az első gondolatnál tudtuk mit kell tenni. Csak nem akartunk tudomást venni róla. Gyártottuk a racionális magyarázatokat, különféle elveket, véleményeket, másoknak bevált megoldásmintákat sorakoztattunk fel, melyek még a kényelmi zónánkon belül tartottak. Mert a valódi megoldás eddig ismeretlen ajtót nyitott volna amin nem mertünk belépni.

Az élet úgyis rákényszerít

Az élet azonban nem mehet sokáig fejlődés nélkül. így újra és újra előkerülnek ugyan azok a megoldatlan helyzetek, végül már olyan elviselhetetlen nyomást gyakorolva testre és lélekre egyaránt, esetleg már betegség formájában, hogy mégiscsak meglépjük azt amit hosszú időn keresztül halogattunk. (Lásd: Mit akar a betegség?)Amint ez bekövetkezik, amint valóban azt tesszük amit tennünk kell, olyan mennyiségű blokkolt energia szabadul fel, mely minden akadályt elhárít a valódi megoldás útjából.  Ehhez nagy bátorság kell és hit. Hit önmagunkban és a gondviselés támogató energiáiban. Mert ha mindig elsőre elhinnénk magunknak mit kell tenni, akkor nem lenne az életünkben fájdalom, szenvedés, végül betegség.

A szabad akarat átka

Az, hogy az irány ki van tűzve abból is egyértelműen látszik, hogy nem mindegy milyen döntést hozunk. Csak azon a valódi megoldáson van áldás, mely a kitűzött cél felé visz. Ezért az életünk egyik legnagyobb kihívása a szabad akaratunkat a saját jól felfogott érdekünkben használni és nem önmagunk ellen. Mert a megoldás bennünk van. A jó is és a rossz is. Tudnunk kell, hogy a belső tanácsadóink közül melyikre hallgassunk. (Lásd: Nem élhetünk önmagunk ellen)Az, hogy néha fájdalmas döntéseket kell meghoznunk csak annyit jelent, hogy tovább kell lépnünk egy ismeretlen tapasztalás felé és beintegrálni az életünkbe, hogy a részévé váljon. Ezáltal tágul a látószögünk, és azt is képesek leszünk meglátni amit eddig nem. Így lesz része az életünknek egy új, más fajta gondolkodásmód mely által újra kényelmesen érezhetjük magunkat. Egészen addig, míg egy újabb probléma új nézőpontot kíván.

Sok sikert a gyakorláshoz! Javaslom, ilyenkor csak befelé figyelj és add meg magadnak amit a lelked kíván olyan szeretettel, ahogy gyermeked kívánságát teljesítenéd. Szeresd magad szívből!

MERT SZERETNI ÉR!

Ha hasznosnak találod a bejegyzést iratkozz fel itt a hírlevelemre, hogy első kézből értesülj a legújabb írásokról. Ajándékba egy E-könyvet és egy Ajándék Kupont küldök neked, mindkettőnek nagy hasznát veszed.

hírlevél feliratkozás
hírlevél feliratkozás

Amennyiben  úgy érzed már sok mindent kipróbáltál de semmi sem segít, kérlek írd meg nekem e-mailben itt  : info@medihol.hu vagy jelentkezz skype konzultációra.

Némedy-Nyul Marianna Cecília

Párkapcsolati-coach Életgyógyász