Bánj jól a pénzeddel és magaddal !

Néhány javaslatot olvastam az egyik népszerű oldalon azzal kapcsolatban, hogy milyen módon tudjuk “megfogni” a pénzt. Vagyis hogy kell rendesen spórolni, hogy jusson is maradjon is a következő fizetésig.

Ezek az ötletek első ránézésre mind nagyon hasznosak, mert addig amíg meghatározott kerettel rendelkezünk bizony szükség van a pénzgazdálkodásra még egy egyszemélyes háztartásban is.  Az elmélet ami alapján ezek a javaslatok megszülettek azt sugallja, hogy alkalmazkodjunk ahhoz a szűkös kerethez amivel pillanatnyilag rendelkezünk.

gazdagság. álmok, pénz
Álmok, gazdagság, pénz, a te tudatos valóságod

Egyetlen javaslatot sem tesz azonban arra, hogy mit tegyünk akkor, ha nem szeretnénk lemondani azokról a dolgokról melyektől kényelmesnek, komfortosnak érezzük az életünket.  Arról nem is beszélve, ha netán még többre vágyunk.

Ellenkezőleg. Azt sugallja, hogy húzzuk meg magunkat és fogadjuk el, hogy ennyi pénzünk van és kész. Szinte megváltoztathatatlan tényként kezelve a korlátozott anyagi helyzetet.

A te pénzed a te lehetőséged

Ezzel szemben én azt állítom, hogy a rendelkezésünkre álló anyagi eszközöket úgy kell csoportosítani, hogy lehetőséget adjunk önmagunk számára a tovább lépésre. Természetesen ehhez tudni kell, hogy mit szeretnénk  megvalósítani a pénzünkkel. Aki álmodozott már valaha olyan dolgokról melyekről abban a pillanatban le is beszélte magát az anyagiak hiánya miatt, talán hasznosnak találja majd a következő blogbejegyzésemet, ahol a szűkösség nélküli élet  megvalósításának lehetőségéről írok.

Ahol a gazdagság elkezdődik

Addig is azt javaslom, csak álmodja meg mindenki bátran a legvadabb álmait és készüljön fel a megvalósításra. Mert az, hogy szegényen, vagy gazdagon szeretnénk élni a legtöbbünknek nem kérdés.   Nem is lehet, hiszen azért élünk, hogy mindent megtapasztaljunk amit ez a földi lét lehetővé tesz számunkra. Ehhez azonban pénz kell. Egy dolgunk van, teljes szívünkből elhatározni, hogy AKARJUK. Akarjuk az álmainkat megvalósítani és akarjuk az ehhez elégséges pénzt megteremteni. Ez a varázsszó, mely vonzza a hogyanokat a megvalósításhoz. Nélküle még soha senkinek semmi nem valósult meg. Akkor sem, ha úgy gondolja, hogy volt amit nem akart mégis megkapta. De ez egy másik történet lesz.

Jó elmélkedést kívánok és a legnagyobb szeretettel dédelgesse mindenki a saját álmait!

MERT SZERETNI ÉR!

A további bejegyzéseket első kézből olvashatod, ha megadod az e-mail címedet itt, és ajándékba küldök neked egy E-könyvet és egy Kedvezmény Kupont. Iratkozz fel MOST!

hírlevél feliratkozás

Bármilyen problémád vagy kérdésed van írj nekem az info@medihol.hu e-mail címre és készséggel válaszolok.