Az ígéret szép szó?

Mennyi energiát áldozol fel a védekezés oltárán? Hányszor kényszeríted magadat kínos magyarázkodásba azért, mert tettél egy ígéretet, amit valamilyen láthatatlan belső akadály miatt nem váltottál be?

Cipeled magaddal a szorongató érzést amit a megfelelni vágyás generál benned. Megfelelni vágyás annak a belső elvárásnak önmagaddal szemben, hogy amit megígértél azt teljesíteni kell. Akkor miért nem teszed meg? Miért menekülsz előle?

Continue reading “Az ígéret szép szó?”

Mi viszi előre az életedet?

Kedves olvasó, aki most itt vagy!

Hogy érzed magad? Minden rendben van veled? Gondtalan, boldog és felszabadult az életed?

Vagy…

Minden nap gyomorgörccsel ébredsz, mert ébredéskor rád telepednek a megoldatlan problémák.

Mert nem találod a kiutat, kilátástalannak tűnik az életed, lassan összecsapnak a fejed felett a hullámok?

Olvasd el a cikket és megtudod mit tettem én, hogy jutottam túl ezen az élet érzésen….

börtönben

Continue reading “Mi viszi előre az életedet?”

Tedd azt amit tenned kell!

Egy idézetet olvastam, melyben arra ösztönöz a szerző, hogy ne törődj azzal amit mások mondanak, te csak tedd azt amit tenned kell.

Na de mi az amit tennünk kell?

Valójában miért van az, hogy annyian várunk külső megerősítésre, vagy tanácsra az éppen aktuális problémánk megoldásában? Talán azért mert nem tudjuk mi az amit tennünk kell abban a helyzetben? Vagy csupán arról van szó, hogy a saját megoldásunkat nem akarjuk elfogadni? Mert fájna? Mert olyan következményekkel járna amit még nem lehet látni, vagy amit nem szívesen viselnénk el?

lélek hangja, gondolatok
lélek hangja, gondolatok, vélemények, problémák

Continue reading “Tedd azt amit tenned kell!”

Nem születtél áldozatnak…

Ha olvastad az előző bejegyzéseimet és már tudod, hogy NEKED is EZ HIÁNYZIK, ejtsünk néhány szót arról ami meggátol minket abban, hogy valóban SZERESSÜK ÖNMAGUNKAT.

Elsősorban az a téves hitrendszer amit a társadalom és a közvetlen környezetünk életünk során elfogadtatott velünk, miszerint az önszeretet egyenlő az önzéssel.

Nos, akkor most engedd, hogy eloszlassam azt a tévhitet. Continue reading “Nem születtél áldozatnak…”

Nem élhetünk önmagunk ellen.

A megfelelési kényszerrel egy időben tudattalanul megjelenik az életünkben a Félelem. Melynek elkerülése érdekében elnyomjuk saját belső késztetéseinket és elfogadjuk a szülő, nevelő által meghatározott utat. Elkezdjük elfojtani a saját belső késztetéseinket és az elvárásoknak megfelelni. Vagyis jobban szeretni a másik embert önmagunknál.

Ez az út, – amennyiben a szülő erre nem tudatos, – egyre távolabb sodorja a gyereket élete során attól a feladattól ami az ő személyes sorsfeladata lenne. Continue reading “Nem élhetünk önmagunk ellen.”

A megfelelés kényszere…

Az előző bejegyzés végén ott tartottunk, hogy miért is vagyunk betegek? A válasz :” Azért, hogy boldogok lehessünk”.

Ezt a – bizarrnak tűnő – kijelentést egy kicsit mélyebb megközelítésből kell vizsgálnunk.

Arról volt szó, hogy leszületésünk előtt megtervezzük a földi életünk alatt elvégzendő feladatainkat, amelyek megtapasztalása által biztosítjuk a fejlődésünket a tudatosodás útján, mely a sorsunk beteljesedéséhez vezető út. Ezzel a meghatározott tervvel érkezünk. Continue reading “A megfelelés kényszere…”