Nem születtél áldozatnak…

Ha olvastad az előző bejegyzéseimet és már tudod, hogy NEKED is EZ HIÁNYZIK, ejtsünk néhány szót arról ami meggátol minket abban, hogy valóban SZERESSÜK ÖNMAGUNKAT.

Elsősorban az a téves hitrendszer amit a társadalom és a közvetlen környezetünk életünk során elfogadtatott velünk, miszerint az önszeretet egyenlő az önzéssel.

Nos, akkor most engedd, hogy eloszlassam azt a tévhitet.

Ugyanis azzal, ha a saját belső késztetésed szerint cselekedsz és döntesz, senkinek nem ártasz. Belső késztetés alatt nem a mélyen megbúvó állatias ösztönökre gondolok, hisz embernek születtél és számodra az elsődleges vezérlő elv a szeretet. 

A lelkünk hangja, a valódi belső hang mindig a bennünk lévő szeretetből ered, tehát nem sugallhat semmi olyat, ami a szeretettel ellentétes.

Az ártó szándékú gondolatok sugalmazója mindig a félelem által motivált Ego. Ezért, ha fel tudjuk mérni a bennünk lévő szándék kiváltó okát, azt is el tudjuk dönteni, hogy amit meg akarunk tenni az szer-etet, vagy gyűl-ölet (félelem) alapú.

Azok a cselekedetek amelyek nem okoznak kellemes érzéseket, boldogságot, a megfelelési kényszer, vagy más félelem keltő gondolatok által motiváltak. Ebben az esetben önmagunk ellen teszünk, meg akarunk felelni valaki más elvárásainak csak azért, hogy JOBBAN SZERESSEN minket. Vagyis máris lemondtunk az Önszeretet adta lehetőségről.

NEM SZÜLETTÉL ÁLDOZATNAK!!!

Ezért pontosan az az önzés, ha valaki elülteti benned annak a feltétel rendszerét, hogy csak akkor szeret, ha neki megfelelően viselkedsz. MERT A VALÓDI SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI.

Az ilyen típusú cselekedetek hosszú távon előidézik a szorongást, a félelem növekedését amennyiben nem kapjuk az elvárt ellenszolgáltatást (szeretetet). Mert legtöbbször NEM kapjuk meg cserébe. Így alakul ki hosszútávon a belső feszültség, a  stressz.

Arról most nem beszélek, hogy az ilyen típusú kiszolgálása a másik ember elvárásainak annyira természetessé válik számára egy idő után, hogy valóban nem is fogad el, ha nem ezt teszed. Meglátod, ha nem adod, követeli. El akarja venni. Az élet energiáddal együtt.

Ez a folyamatos stresszes állapot egy idő után blokkolja az energia áramlását valahol a testünkben és így könnyedén kialakul a betegség.

A lelkünk megüzeni, hogy a testünkben nem érzi jól magát.

SZERESD HÁT ÖNMAGAD ÉS VÁLTOZTASS!!!

Az önszeretet tanulási folyamatában elkísérlek egy ideig, ha úgy érzed egyedül nem megy.

Kapcsolódó bejegyzés: Azért születtél, Gondolat kontroll

Friss információkért, az ajándék e-könyvemért és a kedvezmény kuponért iratkozz fel a Hírlevelemre most!

feliratkozás

Bejelentkezés egyéni terápiára rövid probléma leírással az info@medihol.hu e-mail címen

Szeretettel várlak. 

Némedy-Nyul Marianna Cecília                                                                          Életgyógyász- Párkapcsolati coach