Az élet alkímiája: szeretet vagy félelem

Az élet harmonikus működtetésének egyetlen titka: ahol szeretet van, ott eltűnik a félelem. A problémáink oka pedig- legyen az bármelyik élet területen-, mindig valamilyen félelemből fakad.

És itt megint egy furcsasággal foglak meglepni.

A félelem sem kívülről jön, hanem belőled ered.

Gondolj csak arra, hogy mennyi minden volt már az életedben ami miatt aggódtál, féltél és soha sem valósult meg.

a félelem bilincsben tart


Ezek a meg nem valósult félelmek a rövid távú, pillanatnyi rossz érzésekből támadtak, amik aztán gyorsan el is tűntek amikor kiderült, hogy nincs alapjuk. Sajnos a hosszú távon táplált, sok energiát és figyelmet felszívó félelmek egy idő után meg is valósulnak. Saját tapasztalatból állítom, hogy amitől sokáig és kitartóan félsz, az megmutatja magát a valóságban. Csak idő kérdése. És nem azért mert te előre tudtad, hanem azért mert a félelmet keltő gondolatoknak adtad a legtöbb energiát.

Azzal, hogy rágódtál a feltételezett esemény bekövetkezésének rossz hatásain, feltöltötted a gondolatot az intenzív rossz érzések negatív energiájával. Ennyi pedig éppen elég volt ahhoz, hogy az meg is valósuljon. Az Univerzum nem ítélkezik afelett, hogy te a jó, vagy a rossz érzéseknek adsz energiát. Az Univerzumnak teljesen mindegy, hogy mi mellett döntesz. Amit érzések formájában kiküldesz, azt kérésnek veszi és megteremti neked. Ebből egyértelműen következik az, hogy az aggódás a meg nem történt dolgok miatt a legkártékonyabb szellemi tevékenység.

Mikor észre veszed magadon, hogy aggódsz, kérlek gondolj erre és azonnal találj egy másik gondolatot ami reménnyel, a pozitív események bekövetkeztébe vetett hittel, ezáltal kellemes érzésekkel töltenek el. Így nagy valószínűséggel ezt fogod a valóságodban megtapasztalni. Hessegesd hát el az aggódásra okot adó gondolatokat.

A félelemmel bántod saját magadat. Gondold át, hogy megtennéd-e ezt a gyermekeddel. Megtennéd-e, hogy halálra rémiszted egy feltételezett katasztrófa bekövetkeztével? Szeretnéd, ha azért mondana le számára kellemesnek ígérkező eseményekről mert a félelem leláncolja? Azért mondana le magáról az életről, mert a múltadból hozott rossz tapasztalat alapján valamit feltételezel?

Igen. Megtesszük. Mert féltjük valamitől ami már egyszer megtörtént, mintha törvényszerű lenne, hogy ezután is megtörténik. Így programozzuk félelemre a gyermekeinket, ahogy ezt velünk is tették. Így öröklődik át generációról generációra a félelem alapú élet.

Természetesen ezzel nem az a szándékom, hogy a józan mérlegelésből fakadó elővigyázatosságról lebeszéljelek. Mert a félelemnek van egy hasznos oldala is, ami megóv minket a reális veszélyektől. Ezért nem szaladunk az úttesten száguldó autó elé, nem ugrunk le a toronyház tetejéről, nem eszünk mérges gombát, nem iszunk mérgező folyadékokat, stb. Ezek az életünk védelmében aktuálisan meghozott reális döntések. Azonban a csupán fantázia alapú félelem ami arra jó, hogy a kényelmes, biztonságosnak vélt helyzetet stabilizáljuk, és ne kelljen olyat tenni amit eddig még sohasem, megbilincsel és gátakat szab a szükséges tapasztalásnak. Megrekeszti az életünket.

Ezt hívjuk elakadásnak. Mert ott van bennünk a tudás, a belső késztetés, hogy megtegyünk valamit, ki akar törni, meg akarja magát mutatni általunk a világnak, és nem engedjük meg neki. Visszafolytjuk, mert félünk. Félünk a következményektől, amit csak elképzelünk és semmi reális alapja nincs.

Így mérlegeld a félelmeidet!

Miközben félsz, figyeld meg önmagad. Figyeld az érzéseidet! Hogy vagy? Mit tesz a tested? Jó érzés ez neked? Vagy szét akar szakadni a gyomrod, a mellkasod feszül, a szíved majdnem kiugrik a helyéből? Miért bántod magad, és mivel? Csupán egyetlen, feltételezést tartalmazó gondolattal. Fájdalmat, frusztráltságot, stresszt és még ki tudja milyen testi tüneteket produkál a tested. Akár egy konkrét betegséget is előidézhetsz a félelemmel. Hogy teheted ezt? Megtennéd ugyanúgy a gyermekeddel, vagy egy szeretteddel, vagy egyáltalán bárkivel? Ez önsanyargatás! És tudod miért? Mert nem szereted önmagad. Akit szeretünk azzal nem teszünk ilyet!

Ezért kell uralnod a saját gondolataidat. Ezért kell mindig fülön csípni, ha olyan gondolatod támad ami félelmet kelt benned. Azonnal meg kell kérdezned önmagadtól: Igaz ez amit most gondolok? Ha rájössz, hogy ez csak feltételezés és el tudod hessegetni, akkor máris rendben vagy. Amennyiben van valami ami megerősíti benned azt, hogy a gondolatnak valós alapja van, akkor jön az alkímia.

Ezt nevezzük pozitív gondolkodásnak. Aki képes a félelmet keltő gondolatait áttranszformálni jó érzést és lelki nyugalmat adó gondolatokká, az megteremtheti magának a belső békét, a kibillenthetetlenség állapotát. Ami azt jelenti, hogy történhet bármi, képes vagy reálisan és racionálisan megítélni a gondolataidat. Ez a mentális önfegyelem.

Amennyiben azt tapasztalod, hogy ezzel még nem változik benned az érzés, akkor jön a következő kérdés. Mi az amitől valójában félek?

Amikor megtalálod a félelmed okát, megérted milyen program működik benned, amihez valójában semmi közöd, csak kaptad valamikor valakitől akinek mindent elhittél. Ő is a félelmei által vezérelve élt, úgy gondolta csak így lehet túlélni az életet, ezért csupán jó szándékból átadta neked ezt a programot, hogy megvédjen. Azonban most te képes vagy megítélni, hogy számodra hasznos-e, vagy semmi más célt nem szolgál mint azt, hogy távol tartson egy elérendő céltól.

Ha komoly céljaid vannak, ezeket a programokat gyökerestől ki kell takarítanod önmagadból, mert sosem éred el őket. A félelmek legtöbbje arra tanít, hogy lépj túl rajtuk és tedd amit tenned kell. Mindenek előtt tedd fel magadnak a kérdést: Mi a legrosszabb ami történhet velem? Valószínűleg rögtön kiderül, hogy semmi olyan ami komolyan rossz irányba befolyásolná a további életedet. Az viszont biztos, hogy amennyiben megteszed azt amit kell, az életed sokkal nagyobb mértékű pozitív változáson megy majd át, mint amit el tudsz képzelni amikor félsz.

Ha megérted, hogy valójában a feltételezett rossz következmények közelebbről megvizsgálva egyáltalán nem is ijesztőek, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyhatók. Mint mondjuk bárki véleménye. Egyedül a saját véleményed legyen mérvadó. Tedd meg azt amit képes vagy, hogy a tőled telhető legjobb eredményt érd el. A többi már nem a te dolgod.

És amikor azt mondom, hogy a többi már nem a te dolgod, akkor nem kevesebbről beszélek, mint a hitedről. Ami nélkül semmi sem valósulhat meg. Kell, hogy elhidd, hogy amitől félsz az pontosan azért került az utadba, hogy  szembe nézz vele és felülkerekedj rajta, mert ezáltal jutsz olyan ismeretekhez ami a boldogulásod útjára visz. Hinned kell abban, hogy ha nem bántod magad a félelemmel, hanem elismered a tudást, a képességet, a kitartást ami benned van, vagyis tiszteled a kitűzött céljaidat, megbecsülöd és szereted önmagad, akkor ezek a kellemes érzések olyan intenzív pozitív energiákkal töltődnek fel, amelyek már nem tudnak mást, mint pozitív élet események formájában megnyilvánulni. Hidd el, hogy így lesz, lásd magad előtt amit valójában szeretnél, érezd az örömét a megvalósulás élményének, és meglátod, úgy lesz.

Ez az élet alkímiája! Meglátni a jóban azt, hogy esetleg rossz felé vezet, ha beleragadsz a kényelembe.  A rosszban pedig azt a jót, amit tanítani akar neked és a leküzdése által megnyilvánulhat a valóságodban.

Tanuld meg szeretni önmagadat, hogy félelem nélkül élhess!

Kívánok neked bátor befelé tekintést, és ha nem sikerül feltárnod félelmeid mélységeit egyedül, akkor keress meg és szívesen kísérlek ezen az úton. Együtt könnyebb.

Szeretettel várlak a Medi-Hol Boldogságműhelyben.

Egy rövid probléma leírással ITT tudsz elérni és időpontot kérni.

MERT SZERETNI ÉR! Önmagadat is ! 🙂

Annak érdekében, hogy írásaim első kézből eljussanak hozzád, kérlek iratkozz fel a Hírlevelemre, és egy párkapcsolatot támogató e-könyvet küldök neked ajándékba.

hírlevél feliratkozás