Miért vagyunk betegek?

Miért vagyunk betegek? Felelősek vagyunk-e a saját egészségünkért? Hogyan hat a betegségünk a környezetünkre? Miért és mire van szükségünk? Mi hiányzik?

Ezekre a kérdésekre csak nagyon ritkán jut eszünkbe megkeresni a választ, vagy egyáltalán nem.

A betegséget az általánosan elfogadott magyarázat szerint kívülről kapjuk. Valamilyen külső, negatív esemény, fertőzés, baleset, stb. az oka annak, hogy fájdalom vagy más kellemetlen testi tünetet tapasztalunk. Vagyis nem mi vagyunk a felelősek azért ami történik velünk.

tiszta lappal érkezünk

Azonban, ha jobban belegondolunk világossá válik, hogy – amennyiben egészségesen jöttünk a világra, –  ki vagy mi képes a testünkben bármilyen változást előidézni önmagunkon kívül? Tulajdonképpen senki. Extrém külső behatásoktól eltekintve, aminek szintén sajátos oka van.

Amennyiben ezt elfogadjuk, rögtön felelőssé válunk a saját életünkért, a felmerülő problémákért és betegségekért. Most lehet azt mondani, hogy a baleseteket és a katasztrófákat is véletlenszerűen éljük át és a vírusokat is kívülről kapjuk, csakhogy ez nem egészen így van. A kellemes élmények megtapasztalását nem szoktuk a külvilág számlájára írni, azokat általában önmagunknak tulajdonítjuk. Annak, ha valaki “áldozatává” válik egy külső negatív (vagy pozitív) eseménynek, ugyanúgy önmaga is részese. Mert valamiért éppen ott volt. Valami oda vonzotta, hogy éppen ő legyen az “áldozat”(vagy nyertes). Bármilyen furcsa is, „szüksége volt rá”, hogy az legyen. Mégpedig több okból is lehetséges ez.

Annak megértéséhez, hogy miért történnek velünk az előre ki nem számítható események, vissza kell mennünk a születésünk előtti időbe. Talán kicsit érdekesen hangzik ez, de tudnunk kell, hogy az sem volt véletlen, hogy megszülettünk. Attól függetlenül, hogy szüleink így akarták, vagy nem…

A folytatást olvasd el az Élet küldetés című bejegyzésben.

Friss információkért és ajándék e-könyvemért iratkozz fel a Hírlevelemre most!

feliratkozás

Bejelentkezés egyéni terápiára rövid probléma leírással az info@medihol.hu e-mail címen

Szeretettel várlak. 

Némedy-Nyul Marianna Cecília Életgyógyász-Párkapcsolati coach