Gondolatkontroll

Hogyan is kell szeretni önmagunkat, hogy a bennünk túláradó szeretetből minél többet legyünk képesek átadni másoknak.

A válasz nagyon egyszerű: Hallani és követni kell a belső hangot, a lélek hangját! Ez, amilyen egyszerűen hangzik, olyan nehéz megvalósítani.

Azonban kitartással, önmagunkra, az érzéseinkre történő figyeléssel megtanulhatjuk és idővel automatizmusként alkalmazhatjuk. Csak annyit kell tenni, hogy figyelünk – mintegy külső szemlélőként – a gondolataink okozta érzésekre.

Amennyiben olyan gondolatokkal foglalkozik az elménk amelyek boldogságérzetet keltenek bennünk, akkor érezzük a testünkben a szeretet, az energia szabad áramlását, könnyedséget, jókedvet. Az ilyen gondolatok mindig pozitív, előrevivő cselekedeteket indukálnak amelyek biztosítják a haladást azon az úton amelyen járnunk kell.

Figyeljük meg az ellenkezőjét. Ha a gondolattól amit a fejünkben forgatunk feszültek, idegesek leszünk, a gyomrunk vagy szívünk tájékán szorító, görcsös érzésünk támad biztos, hogy az ilyen érzést okozó gondolatokat a félelem indukálja. Félelmet pedig akkor érzünk, ha nincs jelen bennünk a szeretet önmagunk felé.

Ennek oka az, hogy vannak korábban átélt, vagy mások által igazságként beállított tapasztalások melyekről azt feltételezzük, hogy megtörténhet velünk. A múltbéli saját tapasztalatainkból azonban mindig tanulhatunk, ezáltal megváltoztathatjuk a kellemetlen élményeket kiváltó döntéseinket. A külvilágból kapott információkat pedig jó ha megvizsgáljuk a saját pozitív szűrőnkön át mielőtt másokét átvesszük.

A cselekvést mindig gondolat előzi meg, így már tudhatjuk, hogy ha a gondolattól kellemesen érezzük magunkat akkor abból baj nem lehet.

Az önszeretet lényeges feltétele tehát a gondolatok és érzések kontrollja.

A folytatást a Vállald önmagad! című bejegyzésben olvashatod el.

Friss információkért az ajándék e-könyvemért és a kedvezmény kuponért iratkozz fel a Hírlevelemre most!

feliratkozás

Bejelentkezé rövid probléma leírással az info@medihol.hu e-mail címen

Szeretettel várlak. 

Némedy-Nyul Marianna Cecília                                                                          Életgyógyász-Életküldetési Konzulens