Mit tehetsz a szeretetért?

Rendszeresen olvasom spirituális úton járó és másoknak segítséget nyújtani szándékozó tanítók tollából, hogy legyen bármilyen probléma, a szeretet mindent megold. Ami önmagában teljesen igaz, mégis rejt valami megfejthetetlen misztikumot, ami miatt sokaknak haszna vehetetlen ez a kijelentés.

A kedvenc mondatom ez: „ Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit tenne ebben a helyzetben a szeretet!”

Nem tudom, hogy az a fuldokló, aki nyakig bele van süllyedve a bajába, kétségbeesetten keresi a kiutat a saját mocsarából és fogalma sincs róla, hogy merre induljon el, az ő számára ez mit jelenthet? Mit tud ezzel kezdeni? Mit tud kezdeni az, akinek a szeretet szó sosem volt más, csak üres és felszínes elkendőzése a semminek, és akinek életében még sosem volt köze a valódi SZERETEThez?

a boldogság bennünk van

Nem is gondolnád milyen sokan vagyunk így, amíg fel nem ébredünk.

Hogyan is tudná az, aki sosem találkozott még önmagával, hogy mit jelent a mondat első fele egyáltalán? Mit jelent az, hogy kérdezd meg önmagad? Hiszen eddig is azt tette, folyamatosan a válaszokat kutatta a gondolatai közt és pontosan az juttatta a kétségbeesés határára, hogy nem kapta meg önmagától azt amire várt. Ezért kezdte el olvasni azt a bejegyzést is, amiben végül megkapta a „nesze semmi fogd meg jól” típusú választ, és még inkább lehúzza magát azzal, hogy még ezt sem tudja megtenni, erre sem képes.

Mert senki sem mondta el neki, hogy milyen az, amikor a valódi önmagát kérdezi és nem az elméjében kutat információk után, ahonnan mindig csak ugyanazok a sablonok bukkannak fel amiket már ezerszer kipróbált. Senki sem mondta el neki, hogy pontosan a gondolatok azok amik ebben a helyzetben félrevezetik és tőlük kell elsősorban megszabadulnia ahhoz, hogy megjelenhessenek a valódi válaszok. Azt, hogy ismerkednie kellene önmagával, és ennek köze sincs a gondolkodáshoz.

Csakis egy dologhoz van köze, a valódi belső lényegéhez. Ahhoz, aki belül lakik a szív terében, az érzések középpontjában. Ő az akit meg kell látni, meg kell hallani, mert a valódi választ csak Ő tudja megadni. Ehhez azonban bátornak kell lenni, csendben kell maradni, és a külvilág zajait kizárva, befelé figyelni. Ekkor lehet azt a bizonyos kérdést feltenni és nyugodt szívvel, hittel és türelemmel várni, aztán megengedni, hogy az igazi válasz a legmegfelelőbb időben megérkezzen. Végül, de nem utolsó sorban legyen elég alázat ahhoz, hogy a választ el is tudja fogadni, és nem ésszel felülbírálni. Mert ha ezt teszi, akkor egy újabb szenvedéssel teli kört fut majd, addig amíg a jó választ meg nem engedi.

A mondat második része is legalább olyan bonyolult feladat, mint amilyen egyszerűnek látszik.

Mi is az, hogy szeretet?

Ahány ember, annyi féle megnyilvánulási módja van, mert azt hitették el velünk, hogy szeretni az egy viselkedési forma. Szeretni azt jelenti a tanult formulák szerint, hogy ne tegyél olyat A MÁSIK EMBERREL amivel neki bármilyen formában kellemetlenséget okozol. Sem fizikailag, sem érzelmileg. Legyél rá tekintettel, értsd meg és maximálisan teljesítsd amit kimondva vagy csak szerinted elvár tőled. Tedd meg szavakkal és tettekkel, hogy ettől jól érezze magát, és várd el tőle, hogy ő is ugyanezt tegye veled. Akkor majd te is jól érzed magad és tudod, hogy szeretsz és ezért viszontszeretve vagy.

Az élet azonban nem ezt igazolja, mert ha valóban ez lenne a szeretet igazi formulája, akkor minden ember boldog kapcsolatokban élne. A legtöbbünk mégsem akar ettől a sablontól eltérni, mert nem ismer más módot a szeretet kifejezésére. Emiatt tovább erőlteti az általa jónak vélt viselkedési szokásokat, és az élete egyre inkább sikertelenségbe fullad, és a kapcsolatai romokban. Akkor mégis hogyan kellene szeretni, hogy MINDENKINEK JÓ legyen?

Erre egyetlen jó válasz létezik: sehogyan.

Mégpedig azért, mert a szeretet titka az, hogy nem másokat kell a fontossági sorrend elejére helyezni. Önmagad szeretete a legelső és legfontosabb feladatod az életben.

Lehet, hogy azt gondolod, most önzésre biztatlak, de kérlek olvass tovább!

A földi létezésünk értelme az, hogy megtaláljuk a saját boldogságunkhoz vezető utat. Mindenki, külön-külön, a sajátját, úgy, ahogy azt a “vállalt feladatai” szerint képes megtenni. Ehhez egyetlen járható út van, ami nem más mint az önszeretet. Amikor rájössz arra, hogy semmi sem fontosabb annál, minthogy saját magadnak megadd azt amitől szárnyalsz, ami biztosítja számodra, hogy életed minden pillanatát felszabadultan, nyitott szívvel, belső elégedettséggel, önmagad elfogadásával és nagyrabecsülésével éled, akkor már nem lesz kérdés számodra, hogy mi a szeretet. Mert végre megismerted, felfedezted önmagadban, és megengedted, hogy része legyen minden pillanatodnak. Önmagad szeretete mindig ott van veled, és megvéd minden fajta félelmet és kiszolgáltatottságot okozó függőségtől. Megérted, hogy amit a szeretetről tanítottak neked az mostanáig rabságban tartotta a szabadságra született lényedet. Már nem akarsz megfelelni senkinek, elfogadtad önmagadat, és az életedet. Rájössz, hogy a másik ember számára is ez a szeretet.

Ekkor leszel képes szeretni bárki mást is úgy, hogy az a valódi szeretetről szól. A másik ember feltétel nélküli elfogadásáról, a szabad létezésének megengedéséről, és nem a korlátozásról és a birtoklásról. Akit valóban szeretsz, annak nem kötözöd le a szárnyait.

Ekkor tudod csak megadni a választ arra a kérdésre, hogy mit tenne ebben a helyzetben a szeretet?

Mert tudni fogod, hogy semmi mást nem tenne, csak amit te Ön-Magaddal is megtennél azért, hogy korlátok nélkül megélhesd azt, aki valójában te vagy. Bárki mással kerülsz szembe, ez az egyetlen megoldás a békében élésre. Engedd meg, hogy az legyen a másik ember aki szabad és kiteljesedett lélekként valódi önmaga. Ez az igazi SZERETET. Ha valóban szereted önmagadat, akkor képes vagy ezt megtenni, még akkor is, ha az, aki Ő Maga, neked nem tetszik. Bárki legyen is, szabad akarattal rendelkezik ahhoz, hogy változzon, vagy ne változzon, és a döntését el kell tudni fogadni. Neked pedig szabadságodban áll őt megtartani az életedben vagy elengedni, mert tudod, hogy a SZERETETET nem viszi magával, az mindig ott lesz benned.

Legyél szerelmes önmagadba, legyél a saját magad legjobb társa, barátja, szülője, és sosem fogsz csalódni, ha valóban mélyen megismered valódi Önmagad.

Most pedig: Kérdezd meg ÖnMagadtól, mit tenne ebben a helyzetben a SZERETET?

Önszeretettel, önismerettel kapcsolatos kérdéseiddel, megoldandó problémáiddal keress meg ITT!

Vegyél részt a következő előadásomon díjmentesen!

Várlak sok szeretettel:

Némedy-Nyul Cecília

Életgyógyász -Párkapcsolati coach-Spirituális Tudatosság tréner