Megértés

Az ellentétesnek látszó érdekek feloldásának az egyetlen megoldáshoz vezető módja a MEGÉRTÉS.

A megértés azonban csak akkor következik be, ha a következő probléma megbeszélési fázisokon végig haladtok, lehetőséget adva egymásnak az érvek kifejtésére.

megoldás a megértés
párkapcsolati konfliktus megoldás alapja a megértés

 

Ebben a fázisban szükségetek lesz olyan tulajdonságokra mint a meghallgatás képessége, az átgondolt reagálás képessége, a türelem, a tolerancia képessége.

Amennyiben az ehhez hasonló meglepetésszerű felvetéseket eddig nem tudtátok kellő hozzá értéssel kezelni, akkor a következőkre figyeljetek.

Engedd meg a párodnak, hogy elmondja amit szeretne mégpedig úgy, hogy csendben végig hallgatod.

Amennyiben valami nem egészen érthető számodra, akkor ha befejezte kérdezd meg, hogy az adott dolgot jól értetted-e. Addig kérdezz amíg világosan nem érted a gondolatait, szándékát.

Amennyiben minden világos számodra, kérlek a lehető leghiggadtabban mondd el te is a saját nézőpontod szerinti véleményedet.

Kérd meg a párodat, hogy ő is hallgasson végig csendben és ha valamit nem egészen értett, akkor a végén kérdezze meg. Addig kérdezzen amíg meg nem ért mindent teljesen világosan.

Hasznos lehet, ha ilyenkor mindenki listát ír a saját pró és kontra érveiről, a választásának alátámasztása érdekében.

A listán szereplő minden egyes érvet külön-külön megbeszélve, a végére megmaradnak azok a mindkettőtök által egyaránt fontos érvek amelyek mentén össze tudjátok foglalni egyik és másik álláspontot.

Így megszülethet egy megállapodás, és a közös döntést is meghozhatjátok az új közös cél elérése érdekében.

Ezt biztosítja számotokra a Megértés.

A folytatást elolvashatod a “Hogyan előzzük meg a megcsalást” c.  ajándék e-könyvemben. Iratkozz fel a Hírlevelemre most!

feliratkozásSzemélyes megbeszélésre egy rövid probléma leírással itt tudsz jelentkezni: info@medihol.hu

MERT SZERETNI ÉR!

Némedy-Nyul Marianna Cecília

Párkapcsolati Coach- Házassági tanácsadó- Face to face tréner Életgyógyász