A megengedés csodája

Van az úgy, hogy nem kellenek szavak.

Van az úgy, hogy amire évtizedekig vártál, egyszer csak megkapod.

Nem is számítasz rá, csak azt gondolod, hogy menned kell, tenned kell valamit azért, hogy változzanak a dolgok, bármi legyen is a vége.

Aztán megteszed.

Megteszed, mert visz az energia, visz a könnyűség érzése, és tudod, hogy nem várhatsz tovább.

Itt az idő. Ez most a te időd, a te döntésed, a te választásod.

És érzed a szívedben, hogy vezetve vagy, és tudod, hogy a szív szava sosem visz oda ahol fájdalom vár.

És elérkezik a perc, amitől annyira féltél, amit olyan sokáig halogattál, mert azt gondoltad a távolságtartással majd megvéded magad.

Aztán egyszer, egy áldott pillanatban megértetted, hogy csak egy megoldás van ami a benned lévő gátakat átszakíthatja, a Megengedés.

Amikor a megengedés gondolata megszületik benned, és átérzed a lényegét a szívedben, akkor jön az áttörés. Akkor érzed meg valójában legbelül a felszabadulás tágasságát, a reményt arra, hogy ez most működni fog, és ez segít lebontani a benned lévő falakat.

Megengedés. Egy bűvös és varázslatos szó.

Megnyitja a szívedet, és rájössz, hogy képes vagy befogadni magadba az egész világot, úgy ahogy van.

Képes vagy elfogadni, hogy a létezésben minden úgy jó ahogy van, a külvilággal nincs semmi dolgod.

Dolgod csak magaddal van, az hogy megengedd mindennek és mindenkinek, hogy úgy létezzen ahogy tud, ahogy az számára a legjobb. Amint ezt el tudod fogadtatni önmagaddal, azt is megtudod, hogy hol a helyed az életben, és mi a dolgod a világ impulzusaival.

Talán ebben a pillanatban valóban felnőtté válsz, mert megérted, hogy amit kint látsz, az van benned, téged tükröz.

És hirtelen elkezdesz utazni ezzel az energiaáramlattal, és megérzed, hogy árad belőled a szeretet.

Egyszerre képes vagy meglátni és megérteni mindennek a jó oldalát, ami számodra építő és előre vivő, mert az amit ebben a pillanatban működtetsz magadban nem más, mint a valódi, tiszta szeretet.

Ez az ami lebontja a falakat.

Ez az ami megadja neked azt, amit látni és tapasztalni szeretnél a külvilágból.

Ami néha nem más csak egyetlen könnycsepp, ami akaratlanul kicsordul valaki szeméből amikor újra láthat és átölelhet téged.

Az őszinte, mélyről feltörő, elfojthatatlan öröm, és a megkönnyebbülés felold minden ellenállást, minden haragot és bűntudatot, minden fájdalmat.

Egy könnycsepp elég ahhoz, hogy két szív újra egymásra találjon, akár évtizedek után is, talán úgy ahogy még sohasem.

Egy könnycsepp, ami tudatja veled, hogy mégis számítasz, hogy mégis fontos vagy, és a kimondhatatlannak tűnő érzések mind belesűrűsödnek ebbe az egyetlen kicsordult, kristálytiszta vízcseppbe. Úgy érzed akkor, hogy ez az egy csepp víz áradatként mossa tisztára a szívedet megváltva az életed minden szenvedését.

És hirtelen megérted, hogy mindez rajtad múlt, te tetted.

Neked volt szükséged rá, hogy a gyötrő érzéseket végig élhesd, hogy megtaláld önmagadban a megoldást ami felszámolja benned az ellenállást. Azért, hogy meglásd mindazt a jót amit éveken át kerestél és sosem találtad meg, amiért most végtelenül hálás vagy, mert megmentette az életedet. Feloldozott egy régóta cipelt teher alól, s végre beláttad, hogy neked kell szeretni eléggé önmagadat ahhoz, hogy meglásd másokban a jót. Csakis ekkor veszed észre azt ami bennük is szerethető.

Végül megérted, hogy egyedül ennek van értelme ebben a földi életben, és senki sem tud többet adni mint amennyire képes, mert számára ez a maximum. Bármit szeretnél kapni, bármit elvárnál azért, hogy boldoggá tegyenek, nem lesz a tiéd amíg a létezését önmagadban fel nem ismered.

A felismeréshez bátran el kell engedned a félelmeidet, és meg kell engedned magadnak a szeretetet. A szeretet csodája pedig néha nem más csak egy könnycsepp, mégis képes megváltoztatni az életedet.

Tárd ki a szíved kapuját, engedd ki azt a parányi könnycseppet a legmélyebb zugából, hogy hatalmas hurrikánként taszítsa félre a kapuőreidet, a „félelem smasszereket”. Engedd, hogy kiáradjon és betöltse a világot a benned lévő végtelen szeretet.

Szeresd önmagadat, szeresd az életedet és a világból is áradni fog feléd a szeretet.

A problémáink legnagyobb része az önszeretet hiánya miatt van. Ha neked is dolgod van vele, szívesen beszélgetek veled. ITT kapcsolódhatsz hozzám.

Szeretettel várlak a Medi-Hol Boldogságműhelyben.

Némedy-Nyul Cecília

Életgyógyász-Párkapcsolati coach-Spirituális Tudatosság tréner